Ønsker du å rette på tennene dine i voksen alder? Det er aldri for sent å få et nytt smil.

Eurodent i Oslo tilbyr både tradisjonell og usynlig tannregulering for voksne. Vi tilbyr også tradisjonell og usynlig tannregulering for barn.

Avtagbar og gjennomsiktig tannregulering for voksne

Tannregulering med skinner er en revolusjonerende form for usynlig tannregulering. Gjennomsiktige plastskinner retter på tennene dine uten at du kjenner noe form for ubehag, og kan tas inn og ut ved måltider. 

Slik fungerer usynlig tannregulering

Når du skal regulere tennene dine med usynlig tannregulering, starter prosessen med en konsultasjon hos Eurodents kjeveortoped. Det lages flere sett med spesialtilpassede reguleringsskinner, enkelt forklart en plastikk-gom. Den er gjennomsiktig, og du kan enkelt ta den ut og inn. Hver fjortende dag bytter du til en ny skinne, og sakte men sikkert vil tennene dine bli regulert. 

Invisalign spesialtilpasses dine tenner, og gjør at den vil oppleves som mer behagelig enn tradisjonell tannregulering, der tennene kan bli ømme etter hver stramming. Med skinnene vil man kunne styre når tennene skal flytte på seg, og ikke bare hvor mye de skal flyttes.

Invisalign tannregulering kommer i tre varianter:

 • Easy: for problemer i kun én kjeve, hvor 1-2 tenner må settes på plass. Opptil 10 skinner (aligners), ca. 6 måneders varighet
 • Medium: mindre anomalier i begge kjever, med opptil 22 skinner (aligners), 8-10 måneders varighet
 • Complete: for vanskelige situasjoner, med opptil 50 skinner (aligners), 1,5 års varighet

Slik bruker du tannskinner

Tannskinnene skal brukes 22 timer i døgnet, og du skal sove med dem om natten. Du kan ta de ut når du spiser og pusser tennene. Dette gjør at du kan opprettholde en god tannhygiene og kan spise hva du vil. 

Benytter avansert 3D-teknologi

For å bestemme behandlingsforløpet med den usynlige tannreguleringen bruker vår kjeveortoped avansert 3D teknologi for å lage skinnene. 3D bildene vil vise tennene dine før, under og etter behandlingen. Ved hjelp av dette vet kjeveortopeden hvordan hver enkelt skinne skal utformes.

Grafikk av tannregulering blått

Behandlingstid

Behandlingstiden med tannskinner er den samme som med tradisjonell tannregulering. Alt fra 6 til 18 måneder, avhengig av hvor stort ditt behandlingsbehov er.  

Les mer om ulike typer tannregulering i vår artikkel på tannlegebloggen.

Tradisjonell tannregulering

Tradisjonell tannregulering er den vanligste formen for tannregulering. Den består av små reguleringsklosser i metall- eller porselen som limes på forsiden av tennene. Det går en streng mellom alle klossene, og klossene er limt på tennene gjennom hele behandlingsperioden. 

Det er normalt med konsultasjon hos kjeveortopeden hver 4-5 uke. Da kontrollerer man og justerer reguleringen, og du kan føle deg øm i tennene et par dager etterpå. Unngå hard mat som nøtter, karameller og noen typer grønnsaker som gulrøtter og lignende. 

Når behandlingsperioden er over er det ofte behov for en streng på baksiden av tennene, for å holde bittet stabilt fremover. En slik streng synes og merkes ikke, og krever sjeldent til ingen oppfølging hos tannlegen. 

Les også: Damon tannregulering for voksne.

Mange gode grunner til å få tannregulering som voksen

Mange angrer på at de ikke fikk tannregulering som barn. Dersom man i voksen alder skjemmes over smilet sitt eller har problemer i hverdagen, anbefaler vi alle å ta tak i det. Det blir stadig mer normalt for voksne å velge regulering, og det finnes mange gode grunner for å justere tennene, også i voksen alder. Mange velger tannregulering fordi: 

 • De ønsker et mer estetisk pent smil
 • På grunn av endring i tannstilling grunnet tannkjøttsykdom eller tanntap 
 • Forverring av tidligere bittfeil 
 • Ved tanntap eller stor slitasje på tennene, der tennene må justeres før de kan erstattes eller bygges opp igjen
 • Ubehandlede bittfeil fra man var barn 

Tannregulering ved overbitt og andre bittfeil

Tannregulering er ikke kun for å rette opp i det man selv oppfatter som estetiske svakheter i smilet. Tannregulering kan i mange tilfeller korrigere overbitt, underbitt, kryssbitt og andre bittfeil. Om du opplever å gå rundt med en bittfeil, lønner det seg å kontakte kjeveortoped så fort som mulig. Ofte er tannregulering nok, mens i andre tilfeller er det nødvendig med mer omfattende behandling. Dette vil kjeveortopeden ta tak i før bittfeilen forverres.

Noen voksne kan få offentlig støtte til tannregulering

Det er fremst barn som får støtte fra Helfo i forbindelse med tannregulering, men også noen voksne kan ha krav på å få dekket deler av behandlingen. 

Kjeveortopeden vil bedømme om du oppfyller noen av kriteriene under, og kan bistå deg med dokumentene du trenger. 

Voksne kan få dekket deler av tannreguleringen dersom de oppfyller noen av følgende punkter: 

 • Dersom bittfeilen er så alvorlig at det krever både tannregulering og kjevekirurgi 
 • Ved manglende medfødt tannanlegg, der lukene i tannrekken må lukkes kirurgisk eller må erstattes med broer eller implantater som krever forbehandling av kjeveortoped
 • Om man har uvanlig stor tannslitasje der bittfeil må korrigeres før tennene kan bygges opp på nytt
 • Om du har opplevd traume som skal behandles i kombinasjon med tannerstatninger
 • Dersom du har marginal periodontitt

Prislister for tannregulering

Prisene som er angitt i tabellen er totalkostnaden for aktiv behandling inkludert vårt mellomlegg, før eventuell trygderefusjon trekkes fra.

Alle priser er oppgitt i norske kroner og med forbehold om endringer.

 • Konsultasjon 1 015 kr
 • Fast apparatur en kjeve fra 19 000 kr til 35 000 kr
 • Fast apparatur begge kjever fra 29 000 kr til 45 000 kr
 • Vi gir prisgaranti på tannregulering i Oslo

Mer informasjon om priser, HELFO-refusjon og finansiering her.

Bestill time for voksen-regulering hos kjeveortoped i dag

Ta det første steget og bestill din time hos vår kjeveortoped! Sentralbord: 21 06 66 66.

Vanlig konsultasjon hos Eurodent i Oslo koster 895,- kr.

Les også: Det er aldri for sent å få tannregulering.