Tannregulering for barnNår du skal velge tannregulering for barnet ditt, er det viktig å velge en type som gir barnet minst mulig smerter og annet ubehag. Da er Damon System tannregulering det beste. Damon system regulerer barnets tenner raskere, og med mye mindre smerter under prosessen, enn annen tannregulering. Det er bare sjelden det er nødvendig med tanntrekking i forkant.

Helfo-refusjon for tannregulering

Damon system gir samme rett til refusjon fra Helfo som annen tannregulering. Vi ordner søknaden. Du betaler bare egenandelen.

Mindre smerter for barnet med Damon tannregulering

Damon har et elastisk bånd som gir mindre smerter når kjeveortopeden regulerer barnets tenner. De slipper å få fryktelig vondt i dagene etter hver gang de skal stramme. Damon system strammes dessuten langt færre ganger enn andre tannreguleringer.

Bestill time hos vår kjeveortoped i dag for tannregulering.

Må barnet mitt trekke mange tenner?

Damon system regulerer tennene på en naturlig måte for å få dem på plass der de skal være. Det er sjelden at barnet må trekke tenner i forkant av behandlingen.

Kortere behandlingstid med Damon system

Damon system regulerer barnets tenner raskere enn tradisjonell tannregulering. Prosessen tar ca 20 måneder. Dette er en stor fordel for barnet ditt. Noen ganger kan det gå enda raskere, og for noen kan det ta litt lengre tid.

Når trenger barnet mitt tannregulering?

Tannregulering brukes når barnet må rette opp en eller flere tenners plassering, når nye tenner ikke kommer frem av seg selv, de har feil i bitt og kjevefunksjon, eller om de har et problem med talefunksjon på grunn av tennenes plassering. Tannregulering kan også forebygge tannskader hos barnet.

Slik gjør kjeveortopeden

Først kommer dere til en konsultasjon med vår kjeveortoped som tar røntgen og lager en behandlingsplan i samarbeid med dere. Dere får en pris på hele behandlingen og en oversikt over hva dere skal ha refundert fra Helfo. Vi ordner søknaden. Dere betaler kun egenandel.

Reguleringen produseres og limes på barnets tenner. Nå får dere en tidsplan for når reguleringen skal justeres.

Hva kan barnet mitt spise når det har tannregulering?

De kan spise alt de er vant til, men vi anbefaler å være forsiktig med seig mat som kan sette seg fast, eller hard mat som kan få fester til å løsne og bøye strenger.

Hvor mye får jeg refundert av Helfo?

Beløpet du får dekket beregnes ut fra takster og avhenger av bittavvikets alvorlighetsgrad:

  • Gruppe A «svært stort behov» får 100 prosent dekning etter honorartakstene.
  • Gruppe B «stort behov» får 75 prosent dekning etter honorartakstene.
  • Gruppe C «klart behov» får 40 prosent dekning etter honorartakstene.

For familier med flere enn ett barn som oppfyller vilkår for stønad til regulering, gis det stønad etter høyere prosentsats fra og med det andre barnet. Vi ordner søknaden, du betaler bare egenandelen.

Reguleringstannlege åpent utenom arbeidstid med rimelige priser

Vi har rimelige priser, åpent utenom arbeidstid og ligger sentralt i Oslo. Du finner oss i Akersgata 16.

Bestill time for barnet ditt hos vår kjeveortoped! Telefonnummer: 21 06 66 66