Tannlegebesøk hos Eurodent. Røntgenbilder vises fremHva er tannkjøttbetennelse?

Sykdommen er også kjent som periodontit, og er med andre ord betennelse i vev som omgir tennene. Varianten apikal periodontitt kommer som ofte som følge av traume på tennene og kan være akutt. Forløpet kan også være en gradvis oppløsning av benet rundt rotspissen.

For voksne fra 35 år og oppover snakker vi oftest om kronisk marginal periodontitt. Betennelse er ofte den største årsaken til tanntap når man blir eldre.

Hvorfor får man tannkjøttbetennelse?

Periodontitt skyldes ofte infeksjon av bakterier i spalten mellom tann og tannkjøtt. Plakket vokser ned mot rotspissen og kan føre til reduksjon av tannens festeevne. Unngår du å gjøre noe med betennelsen, vil konsekvensen være at tennene faller ut. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt ved mistanke om tannkjøttbetennelse.

Gingivitt, som er en lokal betennelse, skyldes manglende tannrenhold i området ned mot tennene, og som oftest mellom tennene. Gingivitt kan motvirkes og behandles ved grundig og regelmessig tannrens. Vi anbefaler likevel at du tar en tur til tannlegen, slik at du kan få korrekt diagnose – og for å være sikker på at dette ikke utvikler seg til noe mer alvorlig.

Hvem er mest utsatt for perdontitt?

Din immunrespons er viktig for din sykdomsutvikling. Noen familier vil være mer disponibel for sykdommen, men også miljø kan være en påvirkende faktor. Røyking, stress, medisinbruk, diabetes og alder kan påvirke hvor mottakelig du er for tannkjøttbetennelsen. Pasienter kan ofte være uviten om sykdommen før de går til behandling av periodontitt.

Hvilke symptomer oppstår?

Normalt vil du kunne oppleve rødt og litt hovent tannkjøtt som kan blø ved enkel tannpuss eller bruk av tanntråd.

Hvordan forebygge tannkjøttbetennelse?

Tannkjøttsykdommer flest behandles ved hjelp av å legge til rette for forebyggende handlinger eller ved å fjerne alt belegg rundt tennene. Din oppgave som pasient blir ved hjelp av tannbørste og tanntråd for å fjerne tilgjengelig belegg. Hos tannlege vil belegg i lommen mellom tannkjøtt og tann fjernes. Dette utføres enten av tannlege eller tannpleier.

Når er det behov for kirurgisk periodontittbehandling?

Er tannkjøttlommen for dyp tilbys ofte kirurgisk periodontittbehandling. Tannlegen vil enten løsne en del av tannkjøttranden for å nå frem til bakteriebelegget eller skjære bort litt av tannkjøttet.

Hva er prognosen?

Prognosen er ofte svært god etter behandling av tannkjøttbetennelse, dersom tannoverflatene rengjøres regelmessig. Noen grupper vil likevel være mer utsatt for tannkjøttsykdommer, eksempelvis ved røykevaner.

Vi har prisgunstige behandling av tannkjøttbetennelse, og åpningstider utenom arbeidstid. Våre lokaler ligger sentralt i Oslo, i Akersgata 16.

Bestill konsultasjon hos oss i dag. Du kan også nå oss på 21 06 66 66.