Et tannimplantat er en titanskrue som settes inn i kjevebenet for å erstatte én eller flere manglende tenner. Tannimplantat er en varig og naturlig løsning, som oppleves komfortabel og moderne. Våre spesialister utfører dette på en trygg og sikker måte.

Hvis du mangler tenner kan vi erstatte disse med tannimplantat til lave priser i Oslo, Alta, Trondheim, Bergen og Budapest.

Pris på tannimplantat med krone

Komplett pris på tannimplantat med krone (Nobel Replace) hos Eurodent er fra 19 468,- kroner. Du sparer nesten 7000 kroner sammenlignet med en vanlig norsk tannlege. Hvis du oppfyller kravene til å få Helfo-refusjon, kan opptil 80 % av utgiftene bli dekket.

Hva er et tannimplantat?

Mange opplever det å miste en tann som dramatisk, og et tannimplantat gir deg smilet tilbake. Selv om de rundt deg kanskje ikke legger merke til det, er det slett ikke unormalt å være litt mer selvbevisst når man har mistet én eller flere tenner. Den teknologiske fremgangen innen tannimplantanter de siste årene gjør at vi i Eurodent kan erstatte tapte tenner med alternativer som har et 100 % naturlig utseende, og som ikke fører med seg noe ubehag etter utført behandling.

Kontakt oss for mer informasjon om tannimplantat!

Tannimplantat hos Eurodent Oslo


Hva er fordelene med tannimplantat?

Om du mangler tenner, finnes det en rekke alternativer for å erstatte det tapte. Tannimplantater eller broer er de vanligste erstatningsmetodene for deg som mangler én eller to tenner. Hvis du velger tannimplantat framfor en bro, skånes tennene rundt for sliping. Da så mange som mulig av dine egne tenner får være i fred, betyr det en forbedret tannhelse og færre tannlegebesøk på sikt, enn det som kan være tilfellet ved en bro. En bro er ofte et godt alternativ dersom tilstøtende tenner allerede har eller trenger kroner. Om tennene rundt er friske, er derimot en bro ikke å anbefale: En bro forutsetter at tilstøtende tenner krones, noe som betyr en svekkelse av i utgangspunktet friske tenner.

Ved betydelig eller fullstendig tanntap, er det mange som belager seg på proteser. Tannproteser er ofte et økonomisk gunstig valg, men underkjevens form kan for mange være en utfordring og noen vil oppleve at den nedre protesen beveger seg når de spiser eller snakker. I tillegg bruker proteser tannkjøttet som støtte, noe som kan forårsake irritasjon. Tannimplantater kan enten erstatte en protese helt, eller brukes sammen med protese for å minimere irritasjonen. Det er ingen tvil om at tannimplantater som regel har flere store fordeler sammenlignet med alternativene:

Ingen tilvenning

Når du får en ny protese, må du gjennom en periode med tilvenning . Du kan oppleve å få gnagsår og mange ser på denne perioden som ubehagelig. Et tannimplantat har en tilhelingsperiode før det kan belastes og i starten er det vanlig å oppleve nummenhet og hevelser, men ubehaget er mindre enn ved en protese.

Ingen festemidler eller tidkrevende rengjøring

Kravene til munnhygiene er de samme for tannimplantatet som for dine naturlige tenner. Du slipper altså å ta ut en protese, rense den og ha på festemidler. Ikke bare gjør dette hverdagen enklere, du slipper også å bli minnet på at tennene i munnen ikke er “dine egne".

Tannimplantat føles helt naturlig

En protese føles for mange som et fremmedelement og det oppleves som vanskelig å snakke rent. Tannimplantater gjør at du kan snakke helt rent og naturlig, akkurat som før.

Siden tannimplantater på ser ut, og føles som, dine egne tenner, er det mange som opplever å få økt selvtillit. Ikke bare er smilet ditt eget igjen, du trenger ikke lenger ta hensyn til dårlig munnhelse i hverdagen, og kan spise og drikke som alle andre.


Hvor mange tenner kan jeg erstatte?

Du kan implantere en tann, en hel kjeve, eller begge kjever – altså alle tennene.


Er det smerte ved tannimplantat?

Tannimplantat settes inn under lokalbedøvelse, og du kjenner ingenting. Når bedøvelsen går ut kan du få ubehag noen dager. Dette behandles med smertestillende midler som du får av Eurodents tannleger. I tillegg får du antibiotika for å forebygge infeksjon.


Hva må jeg passe på rett etter implantatbehandling?

Hevelser er normalt etter implantatkirurgi. Dette kan du forebygge ved å avkjøle stedet med en frossen grønnsakspose eller Ispose inntullet i et håndkle. Ikke legg is direkte på huden.

Tennene skal pusses, og munnen må renses hver gang du har spist. Dette må gjøres de neste 7 dagene etter innsetting av implantatet. Rens med et antiseptisk produkt som Curasept, Chlorhexamed, Corsodyl.

Kamille-te anbefales for å fremskynde sårhelingen. Unngå å komme borti såret med tungen da dette kan forstyrre såret.

Kan jeg røyke eller drikke alkohol etter tannimplantat?

Du må unngå alkohol og sigaretter i en uke.

Kan jeg jobbe normalt etter innsetting av implantat?

Unngå tunge løft og arbeid som gjør deg andpusten. Smerte er individuelt og noen føler seg helt fine og kan gå rett på jobb. Andre ønsker å være hjemme noen dager etter implantatkirurgi.

Hva slags mat skal jeg unngå?

Unngå meieriprodukter i en uke. Det anbefales også å avstå fra sukker. Spis gjerne myk mat de første dagene.

Her kan du lese mer om tannimplantat.


Slik foregår tannimplantatbehandling

Steg 1:

Din tannlege trekker tannen  som skal erstattes og forbereder området på senere implantatbehandling. Du får en midlertidig tann mens du venter på at området skal bli klart for implantatet. Dette vil ta 3-6 måneder.

Steg 2:

Kirurgen vår setter inn tannimplantatet i samarbeid med tannlegen som skal påmontere implantatkronen. Stingene fjernes etter 7-14 dager. Implantatet skal gro i 3-6 måneder.

Steg 3:

Påmontering av implantatkrone. Det siste steget utføres av din tannlege.

Finnes det mulige komplikasjoner?

Komplikasjoner ved tannimplantat er sjeldent, men kan forekomme. Eksempler på mulig komplikasjoner er betennelse i vevet rundt implantatet (periimplantitt) som kan føre til bentap, og brudd på implantatet. Dette er imidlertid meget uvanlig, og forebygges gjennom god tannhelse og oppfølging hos tannlegen.

Kan jeg få refusjon på tannimplantat?

Helfo kan dekke opptil 80 % av utgiftene til tannimplantatbehandlingen. Hvor mye du kan få dekket avhenger av sykdomsbildet eller skaden, og avgjøres av Folketrygden. Vi i Eurodent hjelper deg gjerne med søknaden til Helfo.

Du er i trygge hender hos Eurodent

Våre dyktige tannleger har forståelse for at det å sette inn ett eller flere tannimplantater kan føles som et stort inngrep, til tross for at det er rutine for oss. Derfor er vårt hovedfokus at du skal ha det bra både under og etter behandling. Våre tannleger har lang erfaring og vet hva som skal til for at implantatbehandlingen blir så behagelig som mulig. Moderne teknologi sørger for at implantatet blir perfekt tilpasset din kjeve, noe som gjør selve inngrepet effektivt og nøyaktig. Blant våre fornøyde pasienter, finner du Terje Kleppan:

– Jeg opplevde behandlingen som veldig profesjonell og merket meg god hygiene og at de tok vare på meg. Jeg fikk alle viktige beskjeder som jeg måtte følge etter inngrep, sier Terje.

Bestill din time i dag eller ta en prat med oss om tannimplantater. Telefonnummer: 21 06 66 66.