Reparasjon av hull i tennene

Når vi reparerer hull i en tann, bruker vi hvite fyllinger av komposittmateriale. Dette gir deg en pen restaurering etter hull og kariesproblemer. Vi bruker ikke amalgam. Komposittfyllinger gir et bedre og mer varig resultat. Dessuten ser det bedre ut når du slipper de svarte fyllingene i munnen.

Stedet som er skadet blir renset for karies. Deretter lager vi en fylling som vi bruker til å tette igjen hullet. Etter 2 timer kan du spise som normalt.

Om tannen er betent eller infisert, og hullet er «for stort», trenger man rotfylling.

Har du behov for rotfylling? Ring oss på vårt sentralbord 45 26 88 00 nå!

Rotfylling

Vi utfører rotfylling med moderne teknikk som er smertefri for deg. Ved rotfylling fjerner vi nerven i tannen. Ved å fjerne nerven, tar man bort det som forårsaker tannpinen. Den døende nerven blir erstattet av et fyllingsmateriele, som er selve rotfyllingen. Siden nerven er fjernet, vil en rotfylt tann aldri forårsake tannpine igjen.

Rotfylling er en komplisert prosess, og tar selvfølgelig tid. Ved hjelp av rotfylling beholdes derimot tannen, og du slipper å trekke. Da rotfylte tenner er noe svakere enn tenner som ikke har gjennomgått samme behandling, vil det av og til bli nødvendig å forsterke tannen med en tannkrone. I enkelte tilfeller vil ikke en rotfylling ha tiltenkt effekt, og du kan ende opp med å måtte trekke tannen.

Pris på rotfylling

En rotfylling vil variere i pris etter kompleksitet. En enkel rotfylling i fortann koster rundt 3000 kroner hos Eurodent, mens en stor jeksel koster 4250 kroner. Når du benytter deg av de dyktige tannlegene hos oss i Eurodent vil du spare mellom 800 og 1100 kroner sammenlignet med den gjennomsnittlige norske tannlege. Vi vil gi deg et kostnadsoverslag før vi setter i gang med selve behandlingen, og hjelper deg gjerne med søknad til HELFO.

Når må man ha rotfylling og hva er årsaken til tannverk?

Når et hull i tannen har gjort at bakterier har kommet seg inn til nerven og forårsaket en infeksjon eller betennelse, må den rotfylles. Når nerven blir infisert, dør den. 

Du kan også ha fått betennelse i kjevebenet uten å kjenne smerter. Her kan man se på røntgenbilde at betennelsen har spredt seg.

Dette kan være farlig for utvikling av cyster eller spredning av infeksjon i bihuler. I slike tilfeller trenger man også rotfylling, selv om man ikke har smerter. Da en slik infeksjon ikke alltid forårsaker smerter, er det meget viktig med jevnlig kontroll hos tannlegen.

Bestill time hos Eurodent i dag. Vi har kvelds- og lørdagsåpent, og rimelige priser.

Hvordan foregår en rotfylling?

Tannlegen borer først opp tanna og fjerner de infiserte nervene med et spesielt instrument. Så spyles nervekanalene med bakteriedrepende middel. Etterpå legger tannlegen inn et bakteriedrepende middel og fyller igjen midlertidig. Dette er for å sikre at infeksjonen stoppes før tannen blir fylt igjen permanent.

To besøk hos tannlegen ved rotfylling

Andre gang du kommer til tannlegen tar vi først røntgen av tannen for å se om infeksjonen er gått tilbake slik den skal ha gjort etter første behandling. Deretter fjernes den midlertidige fyllingen og røttene blir spylt med bakteriedrepende middel en gang til. Til slutt blir tannen din tettet igjen med hvitt komposittmateriale. Nå vil røttene være beskyttet mot nye infeksjoner.

Ingen smerte under rotfylling

Mange forbinder ordet “rotfylling” med smerter og en tom lommebok. Eurodent er ikke bare en av de rimeligste tannlegene i Oslo, vi har også et stort fokus på å gjøre det så behagelig som mulig for deg som pasient. Moderne bedøvelsesmetoder gjør at behandlingen foregår smertefritt. I tillegg legger vi gjerne opp behandlingen slik at det er mulig for deg å få pauser mens du ligger i stolen. Om pulpa er død, er det unødvendig med bedøvelse.

Du trenger altså ikke å bekymre deg for smerter under behandlingen.

Det er normalt med smerter i etterkant av rotfyllingen. I disse tilfellene anbefaler vi vanlig smertestillende, og du kan slappe av vel vitende om at smerten uansett kommer til å gå over etter en liten periode. Om smertene skulle vedvare, anbefaler vi at du tar kontakt med oss på nytt.

Løsningen på tannverket

Om du har gått rundt lenge med tannverk, er det altså ofte en rotfylling som er løsningen. Mistenker du betennelse i tann eller kjeveben, eller om du har smerter i kjeven, er det viktig at du tar kontakt med oss i Eurodent så fort som mulig. Etter rask og smertefri behandling hos oss blir du kvitt smerten og ubehaget.

Hva hjelper på tannverk?

Det første du bør gjøre når opplever tannverk er å kontakte tannlegen. I mellomtiden kan du bruke vanlige smertestillende slik det er anvist på pakken.