Reparasjon av hull i tennene

Når vi reparerer hull i en tann, bruker vi hvite fyllinger av komposittmateriale. Dette gir deg en pen restaurering etter hull og kariesproblemer. Vi bruker ikke amalgam. Komposittfyllinger gir et bedre og mer varig resultat. Dessuten ser det bedre ut når du slipper de svarte fyllingene i munnen.

Stedet som er skadet blir renset for karies. Deretter lager vi en fylling som vi bruker til å tette igjen hullet. Etter 2 timer kan du spise som normalt.

Om tannen er betent eller infisert, og hullet er «for stort», trenger man rotfylling.

Har du behov for rotfylling? Ring oss på vårt sentralbord 45 26 88 00 nå!

Rotfylling

Vi utfører rotfylling med moderne teknikk som er smertefri for deg. Ved rotfylling fjerner vi nerven i tannen. Ved å fjerne nerven, tar man bort det som forårsaker tannpinen. En rotfylt tann vil aldri forårsake tannverk igjen, siden nerven er fjernet.

Pris på rotfylling

En rotfylling vil variere i pris etter kompleksitet. En enkel rotfylling i fortann koster rundt 3000 kroner hos Eurodent, mens en stor jeksel koster 4250 kroner. Når du benytter deg av de dyktige tannlegene hos oss i Eurodent vil du spare mellom 800 og 1100 kroner sammenlignet med den gjennomsnittlige norske tannlege.

Når må man ha rotfylling?

Når et hull i tannen har gjort at bakterier har kommet seg inn til nerven og forårsaket en infeksjon eller betennelse, må den rotfylles. Når nerven blir infisert, dør den. Betennelsen kan spre seg og forårsake smerte langs hele kjevebenet. Hvis ikke dette blir tatt hånd om kan det skape noen fryktelige smerter.

Du kan også ha fått betennelse i kjevebenet uten å kjenne smerter. I slike tilfeller kan man se på røntgenbilde at betennelsen har spredt seg.

Dette kan være farlig for utvikling av cyster eller spredning av infeksjon i bihuler. I slike tilfeller trenger man også rotfylling, selv om man ikke har smerter

Bestill time hos Eurodent i dag. Vi har kvelds- og lørdagsåpent, og rimelige priser.

Hvordan skjer en rotfylling?

Tannlegen borer først opp tanna og fjerner de infiserte nervene med et spesielt instrument. Så spyles nervekanalene med bakteriedrepende middel. Etterpå legger tannlegen inn et bakteriedrepende middel og fyller igjen midlertidig. Dette er for å sikre at infeksjonen stoppes før tannen blir fylt igjen permanent.

To besøk hos tannlegen ved rotfylling

Andre gang du kommer til tannlegen tar vi først røntgen av tannen for å se om infeksjonen er gått tilbake slik den skal ha gjort etter første behandling. Deretter fjernes den midlertidige fyllingen og røttene blir spylt med bakteriedrepende middel en gang til. Til slutt blir tannen din tettet igjen med hvitt komposittmateriale. Nå vil røttene være beskyttet mot nye infeksjoner.

Ingen smerte under rotfylling

Du får bedøvelse slik at du ikke skal kjenne noen smerte under behandlingen.