Vanlig fylling

Når du har hull i en tann, fyller vi det med hvite fyllinger av komposittmateriale. Det gir deg et pent og naturlig utseende resultat. Vi har sluttet å bruke amalgam. Komposittfyllinger gir et mye bedre og mer varig resultat.

Først renser vi bort Karies. Deretter lager vi en fylling som vi bruker til å tette igjen hullet. Du kan spise som vanlig etter to timer.

Rotfylling av tenner

Vi gir deg rotfylling med moderne teknikk som er smertefri. Nerven i tanna blir fjernet. Da tar man samtidig bort det som forårsaker tannpinen. En rotfylt tann vil aldri mer gi deg tannverk.

Noen ganger må rotfylling til

Når du har hull som har gjort at bakterier har trengt inn til nerven og forårsaket en infeksjon eller betennelse, må den rotfylles. Når nerven blir betent, dør den. Betennelsen kan spre seg og gi deg smerte langs hele kjevebenet. Hvis ikke dette blir behandlet kan du få fryktelig vondt.

Hvordan gjør tannlegen en rotfylling?

Tannlegen borer opp tanna og tar bort de infiserte nervene med et spesielt instrument. Så bruker han bakteriedrepende middel til å spyle nervekanalene. Et bakteriedrepende middel legges inn, og tannen fylles igjen midlertidig. Det gjøres for at infeksjonen skal stoppes før tannen blir fylt igjen permanent.

Rotfylling krever to besøk

Andre gang du kommer, sjekker vi om infeksjonen er gått tilbake, slik den skal gjøre. Deretter fjerner vi den midlertidige fyllingen og spyler med bakteriedrepende middel en gang til. Til slutt blir tannen din fylt igjen med hvitt komposittmateriale. Nå er røttene beskyttet mot nye infeksjoner.

Pris på rotfylling

Rotfyllinger varier i kompleksitet, og dermed gjør også prisene det. Hos Eurodent i Bergen betaler du mellom 3340 og 4600 kroner avhengig av kompleksitet – her sparer du mange hundrelapper sammenlignet med andre tannleger i Bergen!

Ingen smerte ved rotfylling

Du får bedøvelse slik at ikke har vondt under behandlingen.

Har du hull i en tann? Ring sentralbordet vårt på 45 26 88 00 for din tannbehandling!