Slik repareres ødelagte tenner

Hvis du har en eller flere tenner som er skadet, kan de bli like fine igjen med porselenskroner. Skadede tenner blir som nye med porselenskroner. Prisene er lave ved alle klinikkene våre i Norge, og du kan spare enda mer hvis du velger tannklinikken vår i Budapest!

Porselenskroner brukes til å erstatte en eller flere tenner. For eksempel når du trenger å få en enkelt tann reparert, eller hvis du trenger en bro.

Pris på tannkrone

Våre priser på en metall-basert tannkrone hos Eurodent i finner du her. Du sparer rundt 1.000 kroner sammenlignet med en privat norsk tannlege. Bestill time i dag!

Slik får du porselenskrone

Tannen din vil først bli slipt for å tilpasse kronen. Tannlegen tar en avstøpning av tannen din, før han scanner fargen på tennene ved siden av. Du velger fargen på den nye kronen ved hjelp av en fargeskala. Tannlegen gir deg en midlertidig krone mens du venter på den nye. Det tar ca en uke. Når den ankommer vil tannlegen feste den med et spesiallim.

Gjør det vondt etter innsetting av porselenskrone?

Du får lokalbedøvelse når tannlegen setter inn kronen. Etter at bedøvelsen går ut kan det bli litt ømt noen dager. Reseptfrie, smertestillende eller inflammasjonshemmende midler vil hjelpe deg mot dette. Nervene vil danne et nytt beskyttende lag som gjør at all ømhet forsvinner etter 2-4 uker.

Hvor raskt blir bittet mitt som normalt?

Du kan bruke porselensbroen som vanlig bare 2-3 timer etter at den er på plass.

Bittet ditt må venne seg til de nye tennene. Derfor anbefaler vi at du tygger forsiktig de første 7 dagene. Da forebygger du skade på porselenskronen din.

Porselenskroner med metall, eller uten metall, valget er ditt

Metallfri porselenskrone med Zirkonium

Metallfri porselenskrone med Zirkonium er det mest moderne innen porselenskroner. Zirkonium gjør kronen gjennomhvit og passer perfekt til estetisk tannbehandling. Zirkonium tåler vanlig trykk ved biting og tygging.

Dagens tannbehandling stiller krav til oss om miljøvennlige materialer. Det er viktig for at du ikke skal risikere å få metallallergier når du får nye tenner, og for miljøet rundt oss. Zirkonium er metallfritt og oppfyller alle disse kravene, samtidig som det er et sterkt materiale. Zirkonium til bruk for tenner er utviklet i Tyskland. 

Hos oss kan du velge Zirkonium og få et pent, sterkt og miljøvennlig resultat!

Fargen tilpasses dine egne tenner

Tannkrone Alta

Zirkonium er et gjennomhvitt materiale som kan tilpasses fargen på de andre tennene dine. Zirkonium anbefales på det varmeste for deg som er opptatt av hvordan tennene dine ser ut.

Unik styrke og holdbarhet

Zirkonium gir kronen en styrke og en holdbarhet som gjør at du kan bruke tennene dine på samme måte som før, enten du skal bytte fortenner, hjørnetenner eller jeksler.

For deg med metallallergi

Zirkonium anbefales når du skal reparere tenner som er synlige når du smiler. Zirkonium er trygt å velge hvis du har metallallergi.

Ren porselenskrone

Kroner i ren porselen vil erstatte fortenner som er misfarget, eller hvis du vil tette igjen gliper mellom fortennene.

Porselenskrone uten sterk kjerne

Når den sterke kjernen i tannen din er uskadet, er det ikke nødvendig med en sterk kjerne i porselenskronen. Porselenskrone uten sterk kjerne er det beste valget når du skal reparere tenner som ikke trenger å tåle hard tyggebelastning.

Flere muligheter

Når du har fortenner eller hjørnetenner som trenger å pyntes på, vil en ren porselenskrone være det beste valget. Den er mer stabil enn en skallfasett. Prisen er den samme.

Porselenskrone brent til metall

En porselenskrone brent til metall, er det billigste alternativet når du skal reparere en ødelagt tann. Porselenskrone brent til metall, har samme styrke som porselenskrone med Zirkonium. Forskjellen er at den har metall i kjernen. Porselenskrone brent til metall lages av japansk Noritake-porselen eller Ivoclar, tysk porselen.

Hvem passer porselenskrone brent til metall for?

En porselenskrone brent til metall ser ut som en normal tann. Hvis du går tett inntil speilet kan du se forskjell på en porselenskrone brent til metall og dine andre tenner. Denne kronen passer derfor best til å erstatte jeksler jeksler som du ikke ser når du smiler. Når utseendet på smilet ditt er veldig viktig for deg, anbefaler vi at du velger porselenskrone med zirkonium til fortenner og hjørnetenner.

Ønsker du porselenskroner?

I Alta finner du oss i Amfi Alta, Markedsgata 21.

Vi holder åpent mandag-fredag: 09:00-20:00 og lørdag: 10:00-18:00.

Vil du vite mer om porselenskroner? Ring sentralbordet vårt på 45 26 88 00.