Hvis du har hull i en tann som må repareres, bruker vi hvite fyllinger av komposittmateriale . Kompositt gir deg et pent og naturlig utseende på tannen. Vi bruker ikke amalgam lenger. Komposittfyllinger er sterkere og mer varig. 

Først renser tannlegen tannen din for Karies. Deretter lages en fylling som brukes til å tette igjen hullet. Du kan spise som vanlig når det er gått to timer. 

Rotfylling

Eurodent gir deg rotfylling ved bruk av smertefri, moderne teknikk. Tannlegen fjerner nerven i tanna, slik at årsaken til tannpinen blir borte. En rotfylt tann vil ikke gi deg tannverk.

Hvorfor må man rotfylle?

Når du har hull der bakterier har kommet inn til nerven og forårsaket en betennelse, må den rotfylles. Hvis den ikke behandles kan betennelsen spre seg og gjøre vondt langs hele kjevebenet. Hvis ikke dette blir behandlet kan du få fryktelig sterke smerter. Merk at du også kan ha betennelse i kjevebenet uten å oppleve smerte. 

Hvordan rotfylles en tann?

Tannlegen borer i tanna og tar bort de betente nervene med et spesielt instrument. Tannlegen bruker bakteriedrepende middel til å spyle nervegangene, slik at bakteriene blir borte. Det bakteriedrepende middelet legges i tannen, før tannen fylles midlertidig. Den midlertidige fyllingen skal være der den tiden det tar å å stoppe infeksjonen.

Det andre besøket

Andre gang du kommer forsikrer vi oss om at infeksjonen er borte. Den midlertidige fyllingen blir fjernet og vi spyler med bakteriedrepende middel nok en gang. Til slutt fylles tannen din med hvitt komposittmateriale. Nå er røttene dine helt beskyttet mot nye betennelser.

Vi tilbyr vanlige fyllinger og rotfylling.

Det er ingen smerte ved rotfylling

Tannlegen gir deg bedøvelse slik at ikke har vondt mens behandlingen pågår. 

Har du hull i tennene?

I Alta finner du oss i Amfi Alta, Markedsgata 21.

Vi holder åpent mandag-fredag: 09:00-20:00 og lørdag: 10:00-18:00.

Ring vårt sentralbord på 45 26 88 00 for den beste og rimeligste tannbehandlingen i Nord-norge!